Szülésélmény

babaA szülés az élet egyik legnagyobb horderejű transzformatív (átváltoztató) eseménye. Mindent elsöprő erejével találkozni még többedszerre is felkavaró, megrázó tapasztalás lehet.
Az élmény még akkor feldolgozást igényelhet, ha szinte minden részlet az előzetes vágyainknak megfelelően alakult.

Ez azonban rendkívül ritkán történik így! Szinte minden szülés hoz magával olyan fordulatokat, amik felkészületenül érnek minket, illetve hagy maga után veszteségeket, beteljesületlen kívánságokat.

Sajnos meglehetősen  gyakori, hogy a szülés alatti méltatlan bánásmód, erőszakos beavatkozások, illetve a kisbaba indokolatlan elválasztása a szüleitől kifejezetten traumatikus élményeket hagy maga után.

Máskor ezek a történések feltéphetnek korábbi, már elfeledettnek vélt, begyógyulatlan sebeket.

Akár háborítatlan álomszülésed volt, akár traumatikus beavatkozásokkal teletűzdelt nehéz élmény a tiéd, mindenképpen fontos lépés egy értő tanú jelenlétében elmesélned a történetedet a saját magad szemszögéből, úgy ahogy te megélted.

Erre jó lehetőség az EMMA vonal:

06-70-622-3346iphone-410316_960_720

Kedden és csütörtökön
10:00-12:00 illetve
 21:00-23:00 hívható (normál díjazású vonal)

emmavonal@emmaegyesulet.hu

Ha pedig személyesen szeretnél beszélgetni velem, vagy egy újabb baba érkezésére készülődve, szeretnéd letenni a múlt fájdalmas terheit, és egy boldogabb, könnyebben feldolgozható szülést előkészíteni, ajánlom szeretettel dúlai konzultáció szolgáltatásomat.

Minél súlyosabb sérelem ért, annál valószínűbb, hogy egy egyszeri beszélgetésnél, illetve az asszonytársi együttérző figyelemnél többre lesz szükséged. Ebben az esetben tudlak támogatni a megfelelő szakember kiválasztásában.

A segítségkérés nem a kudarc jele, hanem nagyon bátor, felelősségteljes tett, amivel nemcsak  a magadról gondoskodsz, de gyermeked, és egész családod lelki jóllétéről!szülésélmény