Támogatás a gyermekágyas időszakban

A szülést követő hat hétnek nemcsak a fizikai felépülésed szempontjából van nagy jelentősége! Ekkor tudod megalapozni a sikeres szoptatást, és a babáddal való kapcsolatodat is! Egy új fejezet kezdete anyaságod történetében. Attól függően, hogy milyen tapasztalatokat szerzel ebben a hat hétben, lesz egy alap- képed a saját anyaságról. Természetesen ezt a képet árnyalhatják, sőt akár felül is írhatják a későbbi tapasztalataid. Mégis egy szép kezdet, egy stabil kapaszkodót jelenthet a későbbi kihívások közepette is. Mindezen felül egy kitüntetett jelentőségű szent idő, aminek a hangulatára életed végéig emlékezni fogsz.

Sajnos teljesítményközpontú korunkban az életidegen elvárások között elvész ennek az időszaknak a szépsége.
Az előző századból ránkmaradt házitündér szerepelvárás, aki frissen belövellt tejjel  is süt-főz, takarít a családjára, még mindig erős. Főleg az idősebb generáció részéről. Ugyanakkor az új idők kitermelték az új elvárásokat is: A babavárás előtti alak mielőbbi visszaszerzése, a munkával való lépéstartás, a gyerekvállalás előtti szabadidős tevékenységekbe való visszatérés.
Ennek az időszaknak márpedig nem a külső elvárásokba való belefeszülésről kellene szólnia. Hanem elsősorban a kisbabáról és az édesanyáról. Az ő kettőjük között szövődő új egységről.Másodsorban az új családról: Az újdonsült édesapa és a az újdonsült nagytestvérek helykereséséről az új rendszerbe, aminek a középpontja a következő 2 évben ez az AnyaBaba egység lesz. Az érzések megéléséről és a szükségletek felismeréséről, szelíd kommunikálásáról kellene szólnia.

babaláb

Szívesen segítelek hozzá ehhez az élményhez egy felkészítő beszélgetéssel a várandósságod alatt, valamint ha megtisztelsz bizalmaddal, magam  is hozzájárulok szülésed után annak a védett és elfogadó légkörnek a  megteremtéséhez, melyben képes lehetsz ráérezni anyai hatékonyságodra, és háborítatlanul gyönyörködhetsz kisbabád megismételhetetlen gyönyörű pillanataiban.

Támogatlak a szoptatási céljaid elérésében, a babádra való ráhangolódásban,  dúláskodom családi kapcsolataid újjászületése mellett. Ha érdekel részletesebben, hogy miként teszem mindezt olvasd el ebben a posztban, vagy kérdezz bátran az elérhetőségeim valamelyikén.

pussz

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>