Telefon

+36205841459

email:

nataliadoula@protonmail.com

Facebook: Natália dúlaszolgálat

Insta: @natalia.doula


Dúlaként gyakran tapasztalom, hogy akkora szakadék tátong a szülővé váló pár valódi igényei és aközött, amit környezetük tenni tud, vagy próbál értük, amit egy dúla, de még egy komplett professzionális segítői team sem képes betölteni. (És különben nem is feladatunk.)

Ennek a jelenségnek az oka viszonylag ritkán a családon, baráti társaságon belüli segítő szándék hiánya, sokkal gyakoribb, a bizonytalanság, vagy a valódi igények tisztázatlansága illetve ami a legjellemzőbb: kommunikációs, kapcsolódási nehézségek, fel nem ismert belső folyamatok, feldolgozatlan saját élmények, önismereti kihívások.
Ezért a gyermekáldást követő természetes krízis, mely minden emberi kapcsolatot érint, fájdalmasan gyakran a családi, rokoni, baráti kapcsolatok eltávolodását, szélsőséges esetben felbomlását eredményezi. Pedig lehetne a növekedés, “szintlépés” lehetősége is.

Vágyban nincs hiány erre a támogatói légkörre, mégis ritkán valósul meg. Kép : pixabay


Amit kínálok, nem egy böfizetési, pelenkázási gyakorlati gyorstalpaló! Hanem éppolyan önismeret fókuszú dúlai kísérés, amit a pároknak, szülőknek is kínálok.
Azoknak a rokonoknak, barátoknak ajánlom, akik képesek tudomásul venni, hogy a szülővé válás nem csupán egy néhány plusz feladatot adó átmeneti körülmény, hanem életre szóló, gyökeres változást hozó folyamat, amihez külsősként is csak úgy tudunk kapcsolódni, ha megengedjük, hogy legbelső rétegeinkig hatóan megérintsen, és átrendeződéseket, változásokat indítson meg az új élet kibontakozásának csodája.

Ismerős örömök, új életszakasz Fotó: pixaby

A tematika egyénre szabott és a találkozások száma is az. (Egyenlőre csak egyéni vagy páros konzultációs helyzetben vállalom a “dúlásítást”)
A következő témákkal foglalkoznánk a konkrét, egyéni igények függvényében:

-Az élet kör-ciklusa, szerepeink a lét körforgásában, életfordulók, személyes tapasztalataink jelentősége
– Szülői, nagyszülői, keresztszülői mintáink, viszonyunk az életadás misztériumához, a szülői feladatokhoz
– A kisbabák, és a kisbabás szülők természetes szükségletei
– A szülésélmény jelentősége, hogy tudok jól kapcsolódni a szülők érzéseihez, szükségleteihez kívülálló személyként.
– A rokonok, barátok helye az új családi rendszerben
– Az empatikus jelenlét, és a válaszkész segítség nyújtás alapjai. Érzékenység a sajátunktól eltérő szükségletekre, rioritásokra, értékrendekre. A másság elfogadása
– Felelősség és határok. A”nem” elfogadása és kimondása. Az aggódás, mint fedőérzés, és a valóban aggasztó helyzetek felismerése. Hová fordulhatnak érzelmi támogatásért a szülők és a hozzátartozók?

Ez a szolgáltatásom még új, épp ezért az első 10 jelentkezőnek mindössze a helyiség bérlés áráért kínálom. Ez nem családterápia, és nem is trauma vagy veszteségfeldolgozás, ha a folyamat során az derül ki, hogy inkább egy ilyen jellegű támogatásra lenne szükség, tovább fogom irányítani az érintetteket a megfelelő szakemberhez.

Info és jelentkezés az elérhetőségeimen.