Szoptatástámogatás

Szoptatástámogató tevékenységemet egyrészt önkéntes szoptatási segítői minőségemben, másrészt gyermekágyas dúlaként teljesítem.
Kompetenciám a normális, természetes folyamat felismerésére, és támogatására szól.
Egyes szoptatási nehézségek felszámolásához elegendő lehet néhány hiteles, korszerű információ a szoptatás valódi természetéről és a biológiai normáról, vagy egy szoptatós anyacsoport felkeresése, ahol azontúl, hogy az édesanya a saját szemével meggyőződhet róla, hogy nincs egyedül a problémáival, érzelmi támogatást is kaphat az anyatársak részéről.

A gyermekágy testileg-lelkileg sebezhető időszakában sok anyának akkor is jól esik a személyes asszonytársi támogatás, ha mindössze természetes, kezdeti bizonytalanságról, vagy külső beavatkozás nélkül is napokon belül rendeződő nüanszokról van szó.
Rendszeres látogatást Budapest észak-nyugati kerületeiben vállalok: I., II.,III., IV. , V., VI, VII, VIII, XII.,XIII., egyszeri támogatást bárhol a Főváros területén.

A személyes látogatással járó szoptatástámogatás keretei a következők:

Az édesanya megkeres az elérhetőségeim valamelyikén, ezzel megadva nekem az ő személyes elérhetőségét, melyet kizárólag kapcsolattartásra használok a folyamat lezárultáig.  Aggódó rokonokat, hozzátartozókat is szívesen meghallgatok, és támogatok a saját szerepükben,illetve az együttérző, adekvát kapcsolódásban a frissen szült édesanyával, de az anyát csak az ő személyes kérésére látogatom meg.

A látogatás során minden esetben szükséges, megtekintenem legalább egy szoptatást, a legtöbb esetben picit  igazítok is a pozicionáláson, lehetőleg csak az édesanya karját mozgatva. Bizonyos esetekben megkönnyíti a dolgomat ha hozzáérhetek az anyamellhez, és óvatosan áttapinthatom. Ehhez előre az édesanya beleegyezését kérem, és tájékoztatom őt, miért ítélem szükségesnek, vagy hasznosnak ezt a műveletet.
A kisbaba szájába frissen mosott kézzel, és lakkozatlan, rövidre vágott körmű ujjamal csak akkor nyúlok bele, ha felmerül a gyanú, hogy a baba szopizási technikája áll a szoptatási kihívások hátterében. Ehhez is az anya beleegyezését fogom kérni, és ezt is vissza lehet utasítani.

coffee-2425395_1920Ahhoz, hogy minél hatékonyabb, és testreszabottabb segítséget tudjak adni, szeretek végigkérdezni egy 40 kérdésből álló kérdőivet. Erre a csak a baba keresztnevét jegyzem fel, és addig őrzöm csak meg, míg a szolgálatom az adott családnál le nem jár. Ezt követően megsemmisítem ezeket a feljegyzéseket. A kérdések között sok személyes, bizalmas jellegű is van. Tudásom legjavát akkor tudom adni, ha rálátok a teljes képre. Ugyanakkor természetesen ez sem kötelező. Ha azonban a baba gyarapodásával, ürítésésével kapcsolatos illetve a szoptatási gyakorlatra vonatkozó kérdésekre nem, vagy nem a valóságnak megfelelő  válaszokat kapok, semmilyen felelősséget nem tudok vállalni a látogatásom eredményességéért.

A legtöbb szoptatási probléma nem szűnik meg pusztán támogató, megerősítő dúlai jelenlétemtől, legtöbbször szükséges némi változtatás a szoptatási gyakorlaton, és sokszor a családi feladatok újraosztásán is.
Továbbá vannak olyan anatómiai, hormonális, vagy pszichés tényezők, amiknek az orvoslása meghaladja a kompetencia körömet. Ebben az esetben ezt jelzem, és lehetőség szerint- amennyiben van rá igény- össze tudom kötni az édesanyát az adott szakterület szoptatástámogató szakembereivel.

A gyermekágyas látogatás fizetős szolgáltatás, amiről törvényben rögzített kötelességem minden esetben névre szóló számlát adnom, melyre felkerül a vevő neve és lakcíme. A számla másolatait 9 éven keresztül meg kell őriznem, megsemmisítésére még a kliens kérésére sincs módom.
A gyermekágyas látogatás díja: 9.000 Ft

A telefonos támogatás ingyenes- illetve, csak a telefonszolgáltatónak kell érte fizetni, nekem nem.  🙂
Ha úgy érzed, személyes látogatásra van szükséged, de az összeg kifizetése súlyos nehézséget jelent, jelezd, és kitalálunk valami megoldást.

Keress bizalommal!

gyermekágy