Szülésre bocsátó ünnep

A szülőségbe sokféleképpen meg lehet érkezni: Van, aki pici gyerek korától erre készül, másnak hosszú kanyargós  út vezet a legszebb igenig, megint mások reménytelennek tűnő küzdelmeken és fájdalmas veszteségen át jutnak el idáig, és bizony amíg világ a világ olyanok is lesznek, akiket az Élet hoz helyzetbe: lesz (még) egy gyereked és kész.
Mindenképpen az egyéni életút egyik legjelentősebb lehetséges fordulópontja, határátlépés, beavatódás, kiváltság– a család oldaláról pedig egy új tag (be)fogadásának örömteli ünnepe, a párkapcsolat szempontjából  fejlődési próba, lehetőség a kiteljesedésre egy új minőségben megismerni és elfogadni egymást.

Pillanatfelvétel Schimcsig Nóra dúlatársammal közösen tartott csoportos útrabocsátó szertartásról Fotó: Galisz Virág- szulesfotos.hu

Rengeteg okunk van hát a megerősítő közösségben való  ünneplésre- a saját habitusunknak, egyéni szükségleteinknek legmegfelelőbb módon!

A legegyszerűbb megoldás, ha a saját családod körében, vagy olyan barátaid társaságában  tartod a saját útrabocsátó szertartásodat, akik maguk is szülők már, vagy legalábbis megvan bennük az az alázatteljes tisztelet a szülői életfeladat és az életadás misztériuma felé, ami egy ilyen esemény mélységesen intim légköréhez elengedhetetlen.

Amennyiben jól esne egy dúla segítsége, örömmel vállalok ilyen felkéréseket is.

Fotó: Galisz Virág- szulesfotos.hu

A másik megoldás, hogy női körben, hozzád hasonlóan a szülés kapujában álló mindenórás asszonytársakkal együtt veszel részt egy csoportos útrabocsátón.

Ha pedig szeretnél olvasni néhány női tapasztalatot, figyelmedbe ajánlom a a HelloBaby! magazin 2017. október-novemberi számában megjelent cikkemet, melyet itt tudsz online elolvasni.

Egyéni útrabocsátó szertartás esetén van lehetőséged a pároddal közösen ünnepelni, ha így szeretnél. Csoportosan jelenleg -velem- csak szülésfelkészítő tanfolyamom záró részeként van lehetőség apás szülésre bocsátó (mini)szertartásra.

Szép ünneplést, jó utat!

Fotó: Galisz Virág – szulesfotos.hu